Nyhedsbrev
Links

Links

Pillepas

Kom ind på apoteket, hvis du skal rejse i et af Schengenlandene (se nedenfor) og skal have stærke smertestillende piller eller beroligende medicin med - det er gratis!

 

Tag dit pas og dine piller med på Apoteket - så udfærdiger vi et pillepas til dig!

 

Schengen-samarbejdet

I dag kan reglerne om pillepas anvendes af personer der rejser til disse lande: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrig, Estland, Grækenland, Holland, Island, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

 

Euforiserende (narkotiske) stoffer er i stort set alle lande undergivet regler om kontrol. Det gælder også i Danmark. Det betyder, at du ikke frit må indføre eller besidde medicin, som indeholder sådanne stoffer. Får du medicin, som indeholder euforiserende stoffer, og skal rejse til et af disse land, har du derfor mulighed for at få en medicinattest på apoteket, det såkaldte pillepas!

 

Hvad er et pillepas?

Et pillepas eller en medicinattest er det dokument, som du på forlangende kan vise til myndighederne, hvis du rejser til et af de nævnte lande. Pillepasset dokumenterer, at den medbragte medicin er til dit eget brug.
Hvis du ønsker et pillepas, skal du have en recept fra lægen. Også selvom det drejer sig om medicin, der normalt er i håndkøb.

 

Hvordan får jeg fat I et pillepas?

Alle landets apoteker udsteder pillepas og det er gratis at få dem udstedt. Apoteket skal udfylde en attest for hvert lægemiddel med euforiserende stoffer, som du skal have med på rejse. Attesten gælder for rejsens længde og højst i 30 dage.

Dine oplysninger