Nyhedsbrev
Om apoteket

Om apoteket

Apotekets historie

Faaborg Løve Apotek blev oprettet ved kongelig bevilling som Apotek nr. 34 i Danmark den 28. juni 1737. Den første apoteker hed Friederich Ludvig Vette og havde apoteket i 12 år. 15 apotekere senere hedder apotekeren Sten Grønved Nielsen og har haft apoteket fra den 1. maj 2000.

 

Mange apoteker har en anetavle med navne og årstal på apotekerne igennem tiderne. På Faaborg Løve Apotek har man den særlig skik at lade en tallerken som den her til højre male for hver apoteker. Alle tallerkener hænger i ekspeditionslokalet.

 

Apotekerne i Danmark har gennemgået en udvikling fra at være stedet, hvor man producerede og udleverede lægemidler til en servicevirksomhed som servicerer med salg og information til kunderne omkring lægemidler, håndkøbslægemidler, mærkevarer og sundhedsydelser. Apoteket har en vision om at gå aktivt ind arbejdet med at forebygge sygdomme fremfor kun at helbrede. I menuen kan du se hvilke områder vi vil satse mere på fremover.

 

Fra det første apotek blev oprettet i 1642 og indtil ca. 1985 producerede alle apoteker mange forskellige lægemidler selv. Dette blev forbudt af myndighederne og derfor er der faktisk kun 3 apoteker der har valgt at fortsætte med at producere varer selv. Det ene er Faaborg Løve Apotek, som nu har sin selvstændige produktion bag apoteket. Produktionen er nu skilt ud fra apoteket og hedder Faaborg Pharma.

as

sa

as

as

Dine oplysninger